Viimeisin peliarvostelu

  • Castlevania muutti suuntaustaan muutama vuosi takaperin melko karkealla kädellä. Entisen Castlevania-nokkamiehen, Koji Igarashin, tutkimispainotteiset toimintapelit pitivät sarjan pystyssä läpi 2000-luvun alkupuoliskon, mutta sarjan menettäessä suosiotaan alkoivat uudet tuulet puhaltaa. Espanjalainen Mercury Steam brittipomo Dave Coxin johdolla sai vastuun uuden aikakauden Castlevaniasta, jolloin aiemmin japanilainen kuvaus vampyyrimaailmasta muuttui selvästi länsimaisempaan suuntaa, myös pelillisesti... (lue lisää)

Viimeisin artikkeli

  • Espanjalainen MercurySteam onnistui siinä missä Konami aiemmin epäonnistui. Kolmen mukiinmenevän ja yhden keskinkertaisen 3D-Castlevanian jälkeen sarja on vihdoin saanut osan, jota voi liioittelematta kutsua arvostelumenestykseksi. Castlevania on palannut kehityksen kärkeen... (lue lisää)

Viimeisimmät päivitykset

TOP 5

  1. Dracula’s Curse (4,64)
  2. Super Castlevania IV (4,62)
  3. Symphony of the Night (4,39)
  4. Legacy of Darkness (4,33)
  5. Aria of Sorrow (4,28)

Hae sivuilta

Arvostelu

GameBoyn julkaisun liepeillä oli suurta muotia tehdä NES:illä menestyneet pelinimikkeet pelipojalle, eikä Castlevania ollut tästä mikään poikkeus! The Castlevania Adventure / Dracula Densetsu: Legend of Dracula julkaistiin vuonna 1989 ja oli yksi ensimmäisistä GameBoyn action-plättäreistä. Peli noudatti jo hyväksi havaittua formaattia, eli olit ruoskaa heilutteleva Belmontin jälkeläinen ja tavoitteenasi oli kukistaa lopussa paha Kreivi Dracula. Castlevania Adventure oli lineaarinen ja kenttien, joita oli neljä yhteensä, lopussa odotti taas enemmän tai vähemmän vaikea loppupomo.

Muihin GB:n Castlevanioihin verrattuna CVA:ssa oli todella heikko ohjattavuus: Christopher liikkui kuin tervassa kahlaava kalkkuna! Myös tasoloikkiminen, joka on Castlevanioissa aina esittänyt suurta roolia, oli viety vaikeudessaan jopa turhauttavalle tasolle: jos teit edes muutaman pikselin virhearvion, odotti sinua todennäköisimmin verinen kuolema. Ruoskan upgrade ominaisuutta oli myös rukattu. Yleensähän ruoska palasi heikoimmalle tasolleen vasta kun kuoli, mutta CVA:ssa viholliseen osuminenkin heitti ruoskan voiman yhtä astetta taaksepäin tarkoittaen, että kentän lopussa Christopherilla oli todennäköisimmin se heikoin nahkaruoska = loppupomo siis tuplasti hankalampi!

Omituisuutena Konami oli jättänyt pelistä pois legendaariset sydämet/sub-weaponit, joten olit todellakin YKSIN ruoskasi kanssa. Kynttilöistä putkahti kolikoita, ruoskan upgradeja ja energiaa täydentäviä kalkkunan koipia. Myös Castlevanialle ominaiset portaikot oli korvattu: löysit itsesi leikkimästä Tarzania pelin lukuisilla köysillä!

The Castlevania Adventuren musiikkipuoli korvasi kuningasosan pelin muista puutteista, sillä peliin oli sävelletty eräitä Castlevanian historian muistetuimmista kappaleista kuten avausbiisi Battle of Holy. Vaikka myöhempiin GameBoyn osiin verrattuna CVA on heikompi kaikilla muilla osa-alueilla paitsi musiikki, on allekirjoittaneen silti annettava pelille 8/10. Jokainen saakoon päätellä johtuuko moinen nostalgiasyistä vai onko Konami onnistunut lahjomaan…

11.11.2003
Kirjoittanut
© 2003-2020 Linnavaanijat | Info
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS