Viimeisin peliarvostelu

  • Castlevania muutti suuntaustaan muutama vuosi takaperin melko karkealla kädellä. Entisen Castlevania-nokkamiehen, Koji Igarashin, tutkimispainotteiset toimintapelit pitivät sarjan pystyssä läpi 2000-luvun alkupuoliskon, mutta sarjan menettäessä suosiotaan alkoivat uudet tuulet puhaltaa. Espanjalainen Mercury Steam brittipomo Dave Coxin johdolla sai vastuun uuden aikakauden Castlevaniasta, jolloin aiemmin japanilainen kuvaus vampyyrimaailmasta muuttui selvästi länsimaisempaan suuntaa, myös pelillisesti... (lue lisää)

Viimeisin artikkeli

  • Espanjalainen MercurySteam onnistui siinä missä Konami aiemmin epäonnistui. Kolmen mukiinmenevän ja yhden keskinkertaisen 3D-Castlevanian jälkeen sarja on vihdoin saanut osan, jota voi liioittelematta kutsua arvostelumenestykseksi. Castlevania on palannut kehityksen kärkeen... (lue lisää)

Viimeisimmät päivitykset

TOP 5

  1. Dracula’s Curse (4,64)
  2. Super Castlevania IV (4,62)
  3. Symphony of the Night (4,39)
  4. Legacy of Darkness (4,33)
  5. Aria of Sorrow (4,28)

Hae sivuilta

Arvostelu

Peli tekee uudelleen sen, minkä Super Castlevania teki jo aikaisemmin. Grafiikat ovat mielestäni parempia, mutta ajavat asiansa yhtä hyvin kuin CV4:ssä. Tässä pelissä grafiikat eivät ole yhtä synkät kuin Super Castlevaniassa, vaan sopivat paremmin tämän peli ilmapiiriin. Kenttäsuunnittelusta voisi sanoa, että peli on melkeipä alkuperäinen Castlevania uusilla grafiikoilla.

Haastetta on taas vaihteeksi nostettu. Se, että vuonna 1992 julkaistu Belmont’s Revenge oli vaikeampi kuin Super Castlevania on vaikuttanut siihen, että Konami halusi nostaa peliensä haasteen tasoa. Belmont’s Revenge on melko helppo, mutta tämä peli on erittäin vaikea. Ainoa asia, mikä tekee tämän pelin alkuperäistä Castlevaniaa vaikeammaksi on tallennusmahdollisuus.

Musiikit ovat taattua Konami laatua. Tekno remixit alkuperäisistä kappaleistä veivät minut mennessään ja uudet kappaleet toimivat nekin hyvin. Pelissä on lisäksi heti alussa mahdollisuus kuunnella pelin musiikkia.

Pelattavuus on parempaa kuin Belmot’s Revengessä (kuinkas muutenkaan), mutta häviää Super Castlevanialle. Voit vieläkin lyödä ruoskalla alaspäin ja alaviistoon, mutta et enää ylöspäin etkä yläviistoon. Näin ollen vara-asetta käytetään jälleen ylös + lyöntinappi.

Hyvä peli, ei voi muuta sanoa. Peli löytyy Playstationille Castlevania Chroniclesin muodossa, josta löytyy vielä tästä pelistä arranged version.

17.5.2006
Kirjoittanut
© 2003-2020 Linnavaanijat | Info
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS