Vaanijoiden arvosana

 • LuokatonKehnoOKHyväEliittiä
  (4,24 out of 5)
  Loading...

Arvostelut

 • A-Yty A-Yty 29.11.2004
  NES Arvostelu
  Kun pelisarjaan perehtymätön ajattelee sanaa Castlevania, tulee hänelle ensimmäisenä mieleen Simon Belmont. Eikä syyttä; mieshän on Draculaa itseään lukuunottamatta ollut pelien pääosassa Castlevania– hahmoista useiten, joskin suurin osa Simonin tähdittämistä peleistä katsotaan NES:ille valmistetun Castlevanian uusintaversioiksi. Castlevania on joka tapauksessa Simonin ensimmäinen ”virallinen” taistelu Draculaa vastaan… (lue lisää)
 • Andy Andy 4.6.2006
  PC Arvostelu
  No niin, ilmoitan tähän kärkeen heti, että kyseessä ei ole NES-version arvostelu, vaan vuonna 1990 IBM:lle julkaistu käännös NESin Castlevaniasta.

  Aloitetaanpas. Grafiikat ovat muutuneet NES-versiosta (kuinkas muutenkaan) valitettavasti huonampaan suuntaan. Ne eivät enää ole niitä hienoja kuvia, joita NESillä nähtiin, vaan ne on muutettu kulmikkaisi ja epämääräisiksi mömmöiksi. Kyllä tätä katsella jaksaa, mutta siltikin sanon tämän alittavnan itsensä… (lue lisää)
 • Q Q 21.7.2007
  Amiga Arvostelu
  Castlevanian Amiga-käännös on sarjan harvinaisimpia pelejä – onneksi. Peli on nimittäin huonoin Castlevania-nimike mitä on ikinä julkaistu, ja toivottavasti mahdollisimman harva on tutustunut sarjaan juuri tämän version kautta… (lue lisää)
 • Q Q 5.4.2008
  Mobiili Arvostelu
  Alkuperäinen Castlevania on julkaistu kännyköille pariin otteeseen. Merkittävin päivitys tapahtui vuoden 2004 versiossa, joka uudisti pelin graafisen ulkoasun jotakuinkin SNES-tasoiseksi. Kenttäsuunnittelu on täysin identtistä NES-versioon nähden, mutta huoneiden kokoa on muutettu pienemmäksi kännyköiden näyttöihin sopivaksi. Ulkoasun puitteissa vanha Castlevania-pelaaja on kuin kotonaan… (lue lisää)

Castlevania

 • Alusta: NES, C64, Amiga, PC, kolikko, GBA, mobiili, Wii
 • Kehittäjä: Konami
 • Julkaistu: 19.12.1988 (EU) 1.5.1987 (NA) 26.9.1986 (JP)
 • Lajityyppi: 2d tasoloikka

Tarina

Joka sadas vuosi Kristuksen voima heikkenee. Aina kun niin tapahtuu, heikot ja pahasydämiset rukoilevat sanoinkuvaamattomien kauheuksien puolesta. Näiden synkkien toiveiden johdattamana [[Dracula]], pimeyden prinssi, nousee jälleen elävien joukkoon – ja joka sadas vuosi entistäkin voimakkaampana.

Kerran, kauan sitten, Dracula herätettiin tällä tavalla. Hänen aikeenaan oli saattaa maa pimeyteen ja luoda pahuuden valtakunta. Nämä aikeet kuitenkin tuhosi Christopher Belmont.

Draculan tuhon seurauksena Transilvania eli rauhallista elämää seuraavat 100 vuotta, mutta sitten…

Eräänä pääsiäisyönä transilvanialaiset juhlivat Kristuksen uudelleensyntymää karnevaaleilla. Mutta kaupungin reunamilla, vanhan luostarin raunioilla, pahat ihmiset pitivät pimeyden messua herättääkseen pahan kreivin ja antaakseen hänelle ikuisen elämän. He uhrasivat Draculan jäännöksille ihmisverta. Kun he tekivät niin, ukkospilvi peitti kaupungin. Yhtäkkiä salama iski luostariin. Sillä hetkellä Dracula, pimeyden prinssi, palasi tähän maailmaan aloittaakseen uuden terrorin aikakauden.

Mutta kaikkea ei ollut menetetty. Belmont-suvun perillinen, nuori mies nimeltä Simon oli päättänyt tuhota Draculan ja hänen valtakuntansa. Matkaan lähtiessään Simon otti mukaansa isänsä Ralph Belmontin ruoskan kohdatakseen Draculan – yksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × five =

© 2003-2021 Linnavaanijat | Info
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS