Viimeisin peliarvostelu

  • Castlevania muutti suuntaustaan muutama vuosi takaperin melko karkealla kädellä. Entisen Castlevania-nokkamiehen, Koji Igarashin, tutkimispainotteiset toimintapelit pitivät sarjan pystyssä läpi 2000-luvun alkupuoliskon, mutta sarjan menettäessä suosiotaan alkoivat uudet tuulet puhaltaa. Espanjalainen Mercury Steam brittipomo Dave Coxin johdolla sai vastuun uuden aikakauden Castlevaniasta, jolloin aiemmin japanilainen kuvaus vampyyrimaailmasta muuttui selvästi länsimaisempaan suuntaa, myös pelillisesti... (lue lisää)

Viimeisin artikkeli

  • Espanjalainen MercurySteam onnistui siinä missä Konami aiemmin epäonnistui. Kolmen mukiinmenevän ja yhden keskinkertaisen 3D-Castlevanian jälkeen sarja on vihdoin saanut osan, jota voi liioittelematta kutsua arvostelumenestykseksi. Castlevania on palannut kehityksen kärkeen... (lue lisää)

Viimeisimmät päivitykset

TOP 5

  1. Dracula’s Curse (4,64)
  2. Super Castlevania IV (4,62)
  3. Symphony of the Night (4,39)
  4. Legacy of Darkness (4,33)
  5. Aria of Sorrow (4,28)

Hae sivuilta

Hahmot

Dracula

Dracula

Kukaan muu Castlevaniassa ei ole käynyt läpi yhtä mittavaa ja perusteellista hahmokehitystä kuin Dracula. Alun perin hän oli 80-luvun videopelien tyypillinen päävastustaja, jonka aikeet olivat yksitoikkoisia ja ulkonäkö stereotyyppinen. Symphony of the Night esitti hänet koston miehenä, jonka tuhoisien aikeiden takana oli menetetty rakkaus… (lue lisää)


Alucard

Alucard

Aloitettuaan elämänsä uudelleen vampyyrina Dracula tuskin koskaan enää uskoi kokevansa inhimillisiä tunteita. Tavattuaan naisen nimeltään Lisa asiat muuttuivat. Pari rakastui ja suhteesta syntyi poikalapsi, joka oli puoliksi vampyyri ja puoliksi ihminen. Täten se peri vampyyrien ja ihmisten ominaisuuksia. Poika sai nimekseen Adrian, mutta myöhemmin elämässään hän käyttäisi itsestään nimeä Alucard… (lue lisää)


Grant DaNasty

Grant DaNasty

Kuolemattoman kreivi Draculan kirous levisi Valakian ruhtinaskunnassa kulovalkean tavoin raunioittaen kyliä ja kaupunkeja, joiden asukkaat muuttuivat Draculan epäkuolleiksi kätyreiksi. Valakian sisämaassa eräs kapinallisten joukko suunnitteli juonta kreivin murskaamiseksi. Heidän inhimillisistä voimistaan ei kuitenkaan ollut vastusta Draculan pimeitä voimia vastaan. Jotkut miehistä revittiin palasiksi, toiset tuomittiin seivästettäviksi. Ehkä kaikkein epäonnisimmat muutettiin kammottaviksi hirviöiksi. Grant DaNasty, huoleton valakialaismies, oli yksi heistä… (lue lisää)


Leon Belmont

Leon

Leon on 22-vuotias aatelissukuun kuuluva nuori sotilas, joka menetti perheensä hyvin varhaisessa vaiheessa elämäänsä. Hänet lyötiin ritariksi jo 16-vuotiaana ja hänet tunnetaan ympäri valtakunnan soturina vailla vertaa. Sara Trantoul on hänen tuleva morsiamensa ja elämänsä valo. Vaikka Leon on ylivertainen taistelukentällä, hänen taktisena neuvonantajaan toimi pitkään hänen paras ystävänsä Mathias… (lue lisää)


Juste Belmont

Juste

Juste Belmont, legendaarisen aatelis- ja vampyyrinmetsästäjäsuvun vesa, oli lunastanut paikkansa klaanin päämiehenä, Aamuntähti-ruoskan ja maagisten taitojen haltijana. Isoisä Simon Belmont oli nähnyt jo varhain, että nuorukaisessa olisi ainesta vampyyrinmetsästäjäksi, ja nyt tämä tavoite oli toteutunut… (lue lisää)


Simon Belmont

Simon

Pelihahmona Simon on ensimmäinen Castlevania-protagonisti, sarjan kronologian mukaan kuitenkin Christopher Belmontista seuraava. Jos Draculan ohella täytyisi poimia henkilö, josta Castlevania tunnistetaan jopa sarjalle vieraiden keskuudessa, voi asian ilmaista näin: Simon Belmont on Castlevanialle mitä Super Mario on Nintendolle. Hän on kiistatta tunnistetuimpia, ellei tunnistetuin Castlevania-hahmoista… (lue lisää)


Richter Belmont

Richter

Vaikka Richter oli Justesta seuraava Draculaa vastaan taistellut Belmont, hänen henkilöhistoriassaan on kuitenkin erityisesti yhteistä paljon kaukaisemman esi-isänsä Solieyu Belmontin kanssa. Molemmat joutuivat nimittäin Draculan pimeän voiman riivaamaksi ja alkoivat siten toimia vastoin koko Belmont-perheen periaatetta. Erotuksena on kuitenkin että Richter ehti karkottamaan Draculan kaksintaistelussa ennen hetkellistä vajoamistaan… (lue lisää)


Trevor Belmont

Trevor

Trevor sai kunnian toimia yleisesti Castlevanian NES-trilogian parhaana pidetyn (joidenkin mielestä jopa koko sarjan parhaan) osan päähenkilönä. Symphony of the Nightissä Richter kertoo tietävänsä hyvin kuuluisan esi-isänsä, joka tulee ilmi keskustelussa hänen ja Alucardin kesken. Trevor on edelleen tietenkin myös Alucardin muistissa tärkeänä ja vahvana liittolaisena ja tätä yritetäänkin hyödyntää häntä vastaan eräässä SotN:in taisteluista… (lue lisää)


© 2003-2021 Linnavaanijat | Info
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS