Vaanijoiden arvosana

 • LuokatonKehnoOKHyväEliittiä
  (3,62 out of 5)
  Loading...

Arvostelut

 • Ananaz Ananaz 5.3.2004
  Arvostelu
  Castlevania: Lament of Innocencen tapahtumat sijoittuvat 1000-luvulle, jossa elää Belmontin suvun ensimmäinen jäsen, Leon. Hän on arvostettu, kirkon puolesta sotiva aatelismies, jonka kihlattu kaapataan. Saadessaan tietää, mihin tämän kihlattu on viety, hylkää Leon tittelinsä ja kiirehtii pelastamaan rakastettuaan. Koska Lament of Innocence on tarinaltaan ensimmäinen Castlevania, selviää siinä muutamia olennaisia seikkoja niin Draculasta kuin myös Belmonteistakin. Miten ja miksi Draculasta tuli vampyyri, kuinka ”Vampire Killer”-ruoska alun perin päätyi Belmontien haltuun ja miksi juuri he ovat aina metsästämässä Draculaa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Lament of Innocencessa… (lue lisää)
 • Graham Graham 28.12.2008
  Arvostelu
  PlayStation 2:lle julkaistu Castlevania on kronologisesti pelisarjan ensimmäinen osa ja kertoo muista sarjan peleistä tutun Draculan ja Belmontien välisen ikuisen taistelun synnyn. Se on myös vuosien tauon jälkeen ensimmäinen kolmiulotteinen Castlevania ja ensimmäinen sellainen, jota olen itse pelannut, minkä vuoksi halusin innokkaasti päästä kokeilemaan tätä peliä. Tästä huolimatta ennakko-odotukseni peliä kohtaan olivat kuitenkin kriittiset… (lue lisää)

Lament of Innocence

 • Alusta: Playstation 2
 • Kehittäjä: Konami TYO
 • Julkaistu: 13.2.2004 (FI) 21.10.2003 (NA) 27.11.2003 (JP)
 • Lajityyppi: 3d Hack and slash

Tarina

“Menneinä aikoina monarkioiden luhistuessa, kun paikallisten lääninherrojen valta kasvoi ja kasvoi, toimivat ensimmäiset ritarit näiden suojelijoina. Myöhemmin, 1000-luvulla syntyneiden uudistuksien johdosta alkoivat rohkeutta ja kunniaa korostavat ritarit taistelemaan Herran nimissä pakanoita ja vääräoppisia vastaan.

Näiden ritareiden joukkoon kuuluivat myös taitava, rohkea ja arvostettu aatelismies [[Leon Belmont]], sekä tämän pitkäaikainen ja luotettu ystävä, Mathias Cronqvist –niminen nerokas strategisti. Heidän ansiostaan näiden ristiritareiden sanottiin olevan voittamattomia.

Eräänä yönä Mathiasta kohtasi kuitenkin suuri suru, kun hän voittoisalta sotareissulta palattuaan sai kuulla rakkaan vaimonsa Elisabethan sairastuneen ja kuolleen yllättäen. Syvästi järkyttynyt Mathias sairastui pian itsekin, eikä niin ollen enää kyennyt ottamaan osaa taisteluihin.

Leonin ansiosta ritarit jatkoivat kuitenkin voittokulkuaan, kunnes vuotta myöhemmin Leonin kihlattu, Sara, kidnapattiin. Mathiakselta Leon sai kuulla, että Saran oli vienyt metsissä asuva vampyyri. Koska kirkko ei suonut valtaa taisteluun hirviöitä vastaan, vaan keskittyi ristiretkiin vääräoppisten käännyttämiseksi, joutui Leon hylkäämään arvonimensä ja omaisuutensa voidakseen pelastaa rakastettunsa.

Pelkkä veitsi aseenaan Leon lähti kohti ikuisen pimeyden metsää…”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

eighteen − 12 =

© 2003-2021 Linnavaanijat | Info
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS