Viimeisin peliarvostelu

  • Castlevania muutti suuntaustaan muutama vuosi takaperin melko karkealla kädellä. Entisen Castlevania-nokkamiehen, Koji Igarashin, tutkimispainotteiset toimintapelit pitivät sarjan pystyssä läpi 2000-luvun alkupuoliskon, mutta sarjan menettäessä suosiotaan alkoivat uudet tuulet puhaltaa. Espanjalainen Mercury Steam brittipomo Dave Coxin johdolla sai vastuun uuden aikakauden Castlevaniasta, jolloin aiemmin japanilainen kuvaus vampyyrimaailmasta muuttui selvästi länsimaisempaan suuntaa, myös pelillisesti... (lue lisää)

Viimeisin artikkeli

  • Espanjalainen MercurySteam onnistui siinä missä Konami aiemmin epäonnistui. Kolmen mukiinmenevän ja yhden keskinkertaisen 3D-Castlevanian jälkeen sarja on vihdoin saanut osan, jota voi liioittelematta kutsua arvostelumenestykseksi. Castlevania on palannut kehityksen kärkeen... (lue lisää)

Viimeisimmät päivitykset

TOP 5

  1. Dracula’s Curse (4,64)
  2. Super Castlevania IV (4,62)
  3. Symphony of the Night (4,39)
  4. Legacy of Darkness (4,33)
  5. Aria of Sorrow (4,28)

Hae sivuilta

Arvostelu

Peli on yksi ensimmäisiä SNES pelejä, joka ei kuitenkaan paista ainakaan grafiikoiden osalta ympäri peliä. Suuret hahmot ja aikaansa hähden upeat taustat luovat pelaajaan kuin pelaajaan hyvän tunnelman. Castlevaniassa ei aikaisemmin ole nähty näin upeaa grafiikkaa.

Peli ei ole yhtä vaikea kuin sitä ennen ilmestyneet pelit, mutta ei tämä missään tapauksessa helppo peli ole. Loppua kohden vaikeiden hyppyjen ja kuolettavien piikkien määrä lisääntyy, ja vihollisten voittaminen ja väisteleminen käy aina vain hankalammaksi. Esimerkiksi vihollisten tappamista samalla kun pitää kävellä portaita alas on erittäin vaikeaa.

Uusi tehokkaampi SNES musiikkimoottori sai Castlevania musiikeille ihmeitä aikaan. Vaikka pelissä ei niin hirvittävästi legendaarisia kappaleita kuullakaan, on musiikin laatu upea. Ja kuullanhan pelissä Simon’s theme.

Ohjattavuuden kannalta Castlevania otti tämän pelin ohella hypyn uuteen aikaan. Pelissä nähtiin ensikerran Castlevaniassa mahdollisuus hallita hyppyä ilmassa ja lyödä ruoskalla moniin eri suuntiin. Simonin hallinta oli nyt paljon helpompaa kuin aikaisemmin. Huonoa on, että kun ylöspäinlyönti tuli mukaan täytyi vara-ase asentaa R-napille. Tähän tottuu kuitenkin melko nopeasti.

Mitäpä muuta tästä upeasta teoksesta voi sanoa. Jos vain huvittaa pelata vanhaa kunnon “putkimättöcastlevaniaa” on tämä peli oiva valinta kyseiseksi peliksi.

Andy


© 2003-2021 Linnavaanijat | Info
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS