Viimeisin peliarvostelu

  • Castlevania muutti suuntaustaan muutama vuosi takaperin melko karkealla kädellä. Entisen Castlevania-nokkamiehen, Koji Igarashin, tutkimispainotteiset toimintapelit pitivät sarjan pystyssä läpi 2000-luvun alkupuoliskon, mutta sarjan menettäessä suosiotaan alkoivat uudet tuulet puhaltaa. Espanjalainen Mercury Steam brittipomo Dave Coxin johdolla sai vastuun uuden aikakauden Castlevaniasta, jolloin aiemmin japanilainen kuvaus vampyyrimaailmasta muuttui selvästi länsimaisempaan suuntaa, myös pelillisesti... (lue lisää)

Viimeisin artikkeli

  • Espanjalainen MercurySteam onnistui siinä missä Konami aiemmin epäonnistui. Kolmen mukiinmenevän ja yhden keskinkertaisen 3D-Castlevanian jälkeen sarja on vihdoin saanut osan, jota voi liioittelematta kutsua arvostelumenestykseksi. Castlevania on palannut kehityksen kärkeen... (lue lisää)

Viimeisimmät päivitykset

TOP 5

  1. Dracula’s Curse (4,64)
  2. Super Castlevania IV (4,62)
  3. Symphony of the Night (4,39)
  4. Legacy of Darkness (4,33)
  5. Aria of Sorrow (4,28)

Hae sivuilta

Arvostelu

Konami ei tyytynyt julkaisemaan Dracula X Chroniclesin kylkiäisenä tullutta Symphony of the Nightia aivan alkuperäisessä muodossa. Selkein uudistus on tapahtunut ääninäyttelyn ja vuorosanojen muodossa. Vuorosanat ovat nyt huomattavasti selkeämmät, joskin vähemmän eeppiset. Ääninäyttely puolestaan on mennyt hengettömäksi. Alucard kuulostaa möreä-äänisen goottihirmun sijaan angstiselta teiniltä. Alucardin ja Draculan vuoropuhelu pelin lopussa kuulostaa enemmän iltapäiväkahvittelulta kuin eeppiseltä isä vastaan poika -kaksintaistelulta.

Aivan susi tämä versio ei suinkaan ole. Verrattuna PAL PS1-versioon, on bonuksena lisätty Maria uudeksi pelattavaksi hahmoksi (tämä pelimuoto löytyy jo Saturn-versiosta), uusia apureita (Nose Demon), lyhemmät latausajat, englanninkielinen Nocturne -kappale, sekä I Am the Wind on korvattu Yamanen Serenade of Sympathy -sävellyksellä. Lisäksi joidenkin vihollisten ääniä on muutettu (Spear Guard, Axe Knight).

Kaikkiaan PSP-versio on pelaamisen arvoinen kokemus, vaikka alkuperäinen peli olisikin tullut pelattua useaan kertaan lävitse. Uusia juttuja tulee pelin edetessä vastaan, joita en tässä viitsi spoilata.

4.10.2010
Kirjoittanut
© 2003-2021 Linnavaanijat | Info
Castlevania logos, artworks, games, names, etc. are copyrighted by Konami. Powered by WP - RSS